Når venner bliver familie

Af 27. juni 2018Slice of my life

Personligt og langt blogindlæg!

Jeg er hundefotograf.

Denne sætning og kendsgerning gjorde at jeg tog afsted hele Pinsen for at tage billeder og være blandt mennesker som ikke kendte til hvad der var sket. Jeg sov stadig i lejligheden alene, og det var kun ved hjælp af støttende venner at sekunder blev til minutter, der blev til timer og dage.

Venner jeg har kendt siden jeg var lille var der for mig og lod mig græde, når jeg havde brug for det. Venner er familie vi selv vælger.

Jeg delte mine tanker, sorg, tårer og smerte med rigtig mange og da jeg sad tirsdagen efter Pinsen for at læse op til eksamener var der en ven der spurgte om jeg kiggede efter lejlighed. Han skulle nemlig opsige hans og jeg kunne overtage den. Jeg var ikke interesseret i hans lejlighed, men kunne se at firmaet havde flere lejemål, så jeg ringede til dem for at høre pris på en af lejlighederne.

I øjeblikket var den over mit budget, men jeg tænkte at det ikke gjorde noget at spørge på den. Firmaet kunne fremvise lejligheden allerede om eftermiddagen og den var super fin! Jeg spurgte om lov til at vente med at give svar til torsdag, så jeg kunne snakke med Mamma og Pappa om tal, kontrakt mm. Jeg ringede til firmaet onsdag og sagde jeg gerne ville have den og torsdag morgen kunne jeg køre ud og underskrive min nye lejekontrakt. Der gik yderligere 45 min. før jeg stod i lejligheden og havde fået nøgler.

Så lige pludselig gik det så stærkt! Jeg fik flyttet køkkenting, tøj og mine bøger om torsdagen og fredag morgen – præcis 14 dage efter tog jeg min tandbørste og flyttede over i den nye lejlighed. Lørdag var jeg afsted til Harry Potter event på Kolding Bibliotek og om søndagen kørte jeg afsted til Århus for at hente et stort Ikea skab. Heldigvis kunne jeg få fat i Ilya, som stod klar til at hjælpe med at flytte det ind OG han hjælp med at hente de tunge ting samme dag også! Nu var jeg mere eller mindre på plads og dagene gik med at gøre klar til eksamenerne og flytte lidt rundt på ting.

Jeg fik glædeligt besøg af en ven fra efterskolen af, som var så vild at sige ja til at ville cykle med mig til Vejle og tilbage! Dette gjorde jeg på min nye cykel og præcis 3 uger efter!

Så blev sidste læs taget og nu havde jeg intet mere tilbage i den gamle lejlighed. Mine forældre tog derned og mødtes med ham, så der kunne aftales de sidste praktiske ting. Jeg valgte at ringe til Mammas telefon og spurgte efter ham. Han lød okay, og jeg fortalte at jeg havde cyklet til Vejle. Det var en ting vi havde snakket om at gøre de sidste to år, men det var blevet udskudt så mange gange og jeg kunne mærke på ham at han ikke troede jeg ville gøre det. Så det var en kæmpe ting at få det gjort, og jeg kunne høre han var stolt og glad på mine vegne. Mit hjerte krøllede sig sammen og jeg lagde på og lod mig trøste af min ven.

Eksamenerne kom og gik og lige pludselig var det overstået og der var gået 1 måned! Nu kunne jeg begynde at bruge min kalender og jeg så frem til indflytnings hygge som jeg havde den 24 juni – præcis en måned efter jeg havde fået nøglerne til min nye lejlighed.

Det var en skøn dag med masser af kage, hygge, blomster og søde mennesker! Jeg føler mig bedre og langsomt finder jeg den vej jeg skal gå. Det er stadig mega hårdt nogle dage f.eks. da jeg skulle melde mig ud fra vores fælles bankkonto – det var den sidste store ting der bandt os sammen. Jeg prøver ikke at tænke for meget over hvor ondt det gør ikke at være en tosom mere, men fokusere mere på at jeg vil mere i livet og hverdagen end at sidde og vente.

Han vidste hvor jeg var i 2 uger efter det skete, men alligevel kom han ikke og hentede mig. Det er vitterligt forbi denne gang og selvom mit hjerte pt. bløder og krøller sig sammen, så har jeg gode mennesker omkring mig der tør tage sig af mine følelser når jeg ikke selv kan håndtere dem. Det gør at jeg tør føle igen, selvom det ekstremt hårdt og jeg føler alt kaosset, så vil jeg være en del af det og styre det istedet for at lade det opsluge mig!

Derfor har jeg søgt mere arbejde henover sommeren, så jeg ikke lader mig slå ud af at jeg har brugt mange penge på flytningen. Det var super vigtigt for mig at tage i ikea 2 gange og få alle de ting der bare skulle være i mit hjem og vigtigst at alle flyttekasser blev tømt og jeg var hjemme – lige her hvor jeg var sammen med mit Pelsbarn!

Pelsbarnet og jeg sov i lejligheden første nat og han er bare god for mig! Det mest fantastiske er at firmaet der ejer bygningen tillader at jeg har ham med enkelte overnatninger engang imellem på trods af at der ellers er total forbud mod dyr i hele bygningen!

Universet bøjede sig for mig, da jeg havde mest brug for det. Nu vil jeg bruge sommeren på at finde mig selv og hvem jeg egentlig er udover at være hundefotograf.