Atami Sushi #1

Af 13. januar 2017Anbefaler, Tasty

Igår fejrede jeg min anden sidste eksame på 1 semester med en omgang sushi!

Det skal ikke være nogle hemmelighed at jeg ELSKER sushi, og jeg har to holdninger til sushi.

 1. Det gør ikke noget det er dyrt, så længe det er virkelig godt og man får mundorgasme af hver bid!
 2. Hvis det er runningsushi eller noget fra buffet, så skal der være nok og gerne varieret – kvaliteten skal være ok.

Atami Sushi er lige åbnet i Kolding på adressen: Akseltorv 13 og hele ugen har de 40% på hele menukortet. WIN-WIN!!

Stedet: Lokalerne er enkle og åbne. Simple sorte borde med træstole som har armlæn. Der er dækket op med rustikt porcelæn med fin glasur og engangs spisepinde.

Personalet er smilende, og venlige og selvom der sker lidt fejl i løbet af aftenen så klarer de det godt. Stedet er trods alt kun nogle dage gammelt!

Jeg er der for deres ad libitum, og det er et noget anderledes koncept end hvad jeg er van til! Vi får udleveret tre hvide bestillingssedler. Her er der forskellige slags sushi og starters listet op – nu skal du så skrive hvor mange du gerne vil have. Derefter giver du den til en af tjenerne, som så går ud i køkkenet og kokken laver derefter din bestilling.

Der står hvad de forskellige ting hedder og de er listet med nr. så du kan finde dem i menukortet.

Vi får at vide, at hvis der er mere end 3 stykker sushi tilbage, så skal man betale 10kr. pr. stykke. Dette er for at undgå madspil og frådseri hvilket helt sikkert er noget jeg synes er et godt koncept.

Vi venter ikke særlig længe på vores starters, som er forårsruller, tempura reje og wakame salat. Forårsrullerne er dejlige varme. Personligt ville jeg gerne have haft dem lidt større, så der var lidt mere fyld kontra dej. Forårsrullerne er som på billedet ikke større end tempura rejen, så man bør helt klart bestille mindst to forårsruller ad gangen.

Atamisushimenycard   Wakamisalat   springrolls

Da vi får vores starter sender vi vores anden bestillingsseddel afsted. Det passer rigtig godt med tiden, for vi får hyggesnakket en masse og spist vores starter inden anden omgang.

Der er lidt problemer med denne bestilling, da vi ikke får alt det mad vi havde bestilt. Grunden er at jeg har sat krydser og ikke tal på min bestillingsseddel. Vi mangler også at skrive vores bordnummer på sedlen, men vi havde ikke fået fortalt hvad det var.
Vi bestiller på en ny seddel, og den ventende tjener går direkte ud med vores bestilling. Vi får alt det vil har bestilt.

Vores hovedmenu består af:

 • Uramaki: Hot Ebi
 • Urakami Deluxe: Happiness, Spicy Salmon og Rainbow Roll
 • Hosomaki: Tun med spicy mayo
 • Nigiri: Laks, Laks tataki med teriyaki og Surimi stick

Hosamakituna   rainbowroll

Alt er frisklavet, og super lækkert! Rullerne falder ikke fra hinanden, og risene har en god temperatur og fasthed. Jeg vil dog nævne, at man får mest ud af Atami Sushi hvis man er en habil sushispiser. Mest fordi så ender man ikke med at sidde med flere stykker sushi man efterfølgende skal betale for udover ad libitum prisen. Med det sagt, så skal man ikke holde sig tilbage, og konceptet henvender sig meget til hyggeaftner med venner og veninder.

Jeg vil helt klart komme tilbage og spise der igen, og grunden til Atami Sushi kun får 4 ud af 5 Arner er fordi:

 • Musikken passede ikke dertil, og det lød som om det kun kom fra en af deres Sonos højtalere.
 • Der skete lidt fejl undervejs med bestilling.
 • Vi fik ikke oplyst hvordan helt præcist vi skulle bestille, men lærte det selv over 2 bestillinger.
 • Lidt for skarpt lys og for mange forskellige lamper (vi talte 5 forskellige)
 • Til at starte med virkede det som om vi fik tildelt 1 tjener, men vi endte med at have 3 (dette er ikke et minus, men undring)

4 gode grunde til at vælge Atami sushi:

 1. Frisklavet ad libitum sushi
 2. Gode priser
 3. Central placering
 4. Imod madspil

 

4 Stjerne