Karry nudler og plain kyllingesuppe

Af 20. januar 2017Tasty

Januar startede lige på og hårdt med eksamer og en masse arbejde i boghandleren! Så for at lave nem og billig aftensmad til Mr. Po og jeg foodprepper jeg en del.

Rema1000 havde en hel kylling til 35kr, frosne grøntsager til 8kr posen, også købte jeg risnudler for 15kr i en lille asiat butik.

Du kan også vælge at bruge almindelige hvedenudler, som Rema har i deres faste sortiment. De koster 5-10kr.

Jeg foretrækker bare risnudler, da de smager super lækkert og har en god konsistens – de er lidt dyre, men synes det er det værd!

 

Så jeg kom hjem og smed kyllingen i et stålfad. Salt, og pepper på kyllingen også lidt vand i bunden af fadet, for den ikke skal tørre ud. Ovnen sættes på 200grader, og brystet vendes nedad.

Efter 20 min. vender jeg kyllingen med brystet opad, og kigger til den. Når du mener den er færdig, så tag den ud og skær igennem brystet for at se om det er gennemstegt. Kog nudlerne, og skyl dem i koldt vand.

Sådan laver du nudlerne:

  • Olie på panden eller i en wok
  • 1-3 teskeer karry (afhængig af hvor stærkt du vil have det)
  • Når det er svitset, kom posen med frosne grøntsager i.
  • Smid nudler i og tilsæt chiliflager.
  • Shred dit kylling og smid i blandingen.

Dejligt nemt, og lige til at komme i en beholder! Jeg servede det med sugar snaps, chiliflager og porre snittet i fine stykker (manglede forårsløg, som ville være bedst!)

Væsken fra den hele kylling smider jeg i en gryde sammen med det hele kyllingeskrog. Det får lov til at simre i 5-6 timer. Ting du kan komme i får at få en god smag, og det jeg typisk kommer i:

  • Skrog eller ben med kødrester. Alt kan kød kan bruges til at koge suppe på. Bare svits det lidt først hvis det ikke er skrog.
  • Fed hvidløg
  • Revet ingefær
  • Chiliflager
  • Grøntsager – typisk gulerødder, porrer og løg
  • En bouillonterning (kylling eller grøntsag)
  • Soya
  • Tilsæt gerne shredded kød inden servering.

Jeg smager mig lidt frem til hvad jeg gerne vil have. Nogle gange kommer jeg en masse chili, ingefær og hvidløg i – det er mest når jeg er syg og har brug for at booste mit immunforsvar.

Si ben og grøntsager fra, og tilsæt selv forkogte nudler, kød og friskt grønt – fantasien sætter kun grænser!
– Suppen kan fryses!

Jeg plejer at spise suppen med risnudler og friske forårsløg.

Billedet til venstre er min antibakteriesuppe, hvor der er fuld smæk på ingefær, chili og hvidløg. Toppet med friske forårsløg, bacontern, andekød og snittet kål. Billedet til højre er plain suppe, hvor du kun lige kan fornemme ingefær, hvidløg og soya. Den er toppet med kyllingekød, snittet porrer og chiliflager (tilføjet efter billedet 😛 )