Foodprep – Netto, lagsagne og mørbradgryde!

Af 28. november 2016Tasty

Normalt foodprepper jeg en helt dag, fordi så undgår jeg at bruge meget tid i køkkenet i løbet af ugen.

Jeg var gået ned for at hente Anette ved banegården, og endte i Netto. Det var ca. omkring kl. 11 og hold nu op der var mange gode tilbud! Jeg er stor fan af mindskning af madspild, og jeg gør en aktiv indsats på at vælge varer der har kort holdbarhed. De er også meget billigere, så for mig er det win win, og da jeg alligevel foodprepper hele dagen, så bruger jeg varene med det samme, eller fryser dem ned til senere.

For 275kr fik vi:

  • 3 svinemørbrader til 40kr
  • Et stort stykke røget bacon til 25kr
  • Fersk hamburgerryg til 25kr
  • 2kg hakket oksekød 9-13% til 70kr
  • Grønne asparges til 20kr
  • 3 tacomix blandinger til 15kr
  • Røget laks til 15kr
  • Økologisk piskefløde til 5kr
  • Økologisk rullepølse til 5kr
  • Økologisk frikadellepølse til 5kr
  • 3 butterdejspakker (de skal rulles ud og i ovnen) til 15kr
  • Actimel drikkeyoghurt til 10kr
  • Saltkød til 5kr
  • Pålægs hamburgerryg til 5 kr
  • Sildefileter til 15kr

På vej hjem fra Netto gik vi lige i Rema1000 for at få nogle flere grøntsager, da jeg vidste Rema havde bedre priser.

Vi købte:

  • 2 skummetmælk til 13kr
  • 3 porrer til 9kr
  • Økologiske cherrytomater til 10,5kr
  • Baguette til 10kr
  • 1 kg. økologiske gulerødder til 8kr
  • Hvidløg til 3,5kr
  • 1 kg. løg til 5kr
  • Madlavningsfløde 6,5kr

Dagen inden var jeg tilfældigvis i nærheden af Super Brugsen og der havde de en flot bakke med svampe (600gr.) til kun 30kr.!

rema1000indkoeb    mushroomcloseup

Jeg havde egentlig en ide om jeg ville lave stegte nudler, og evt. noget suppe, men med alt det her kød, så besluttede vi os for at lave lasagne, og mørbradgryde.

Til lasagne:

  •  2kg hakkekød til 70kr
  • halvt kilo løg til 2,5kr
  • 3 dåser flåede tomater ca. 3-4kr stk. så vi runder op til 15kr (havde dåserne i mit skab)
  • 1 tomatpure ca. 3kr (havde den i mit skab)
  • 3 tacomix til 15kr
  • 1kg øko gulerødder til 8kr
  • 3 porre til 9kr
  • Hvidløg til 2kr
  • 2 Mornaysauce til 20kr (købte dem på tilbud til 10kr stk.)
  • 2 poser revet ost til 10kr (fandt dem til 5kr stk. og har haft dem i fryseren)
  • 1,5 pakke lasagneplader ca. 10kr (havde dem fra tidligere, og de skulle til at bruges. Husker ikke prisen)
  • Halv pose finhakket spinat ca. 6kr (en rest jeg havde i fryseren, kan ikke huske prisen)

159,5kr ialt for råvare, og vi fik to store fade ud af det. Det gav 11 portioner mad =  14,5kr pr. måltid.

Udover lasagne lavede vi mørbradgryde af de 2,5 mørbrader. Den halve mørbrad blev frosset ned, så der er let kød til evt. wokmad.

Mørbradgryde:

  • 2,5 mørbrad til 33,33kr
  • 600gr. svampe til 30kr
  • 1 l mælk til 6,45kr
  • 1 dl piskeføde til 5kr
  • Halvt kg. løg til 2,5kr
  • Hvidløg til 1,5kr
  • Stykke bacon til 6,25kr (1,5kg delt i 4. De restende 3/4 fryses ned)
  • Madlavningsfløde 6,5kr
  • Salt og pepper
  • 1 Bouillonterning
  • Halvt kg. jasminris til 8kr

Ialt kostede råvare 96kr og vi regner med at det kan strække til 8 portioner = 12kr.
Man skal dog medregne at der skal laves ris igen så hvis man plusser 1kg ris til 16kr bliver det 14kr pr. portion istedet.

Anette kendte til en lækker mørbradgryde med estragon, men da jeg var usikker på om Philip og jeg kunne lide det, så valgte vi at tage lidt fra og lave Anettes ret i en mindre gryde og lave en almindelig mørbradgryde ud af resten.

Så efter en hel dag i køkkenet er der billigt mad til hele ugen og til fryseren.

– Ragno

porkmeat    leftovermeat